Események

Ringató

  • 05
  • Máj
    2022

A programot szakképzett foglalkozásvezető tartja, oldott, szeretetteli légkörben 0–3 éves korú babáknak, kisgyermekeknek, és szüleiknek.

A Ringató foglalkozásokon részt vevők átélhetik a közös éneklés és játék élményét, hangszerjátékokkal, mondókákkal, dajkarímekkel ismerkedhetnek meg.

Időpont: 2022. május 10., kedd, 17:30
Időtartam: kb. fél óra
Helyszín: Népi Technika, Zenta
A foglalkozás INGYENES.

A programra BEJELENTKEZÉS szükséges! Üzenetben a Zentai baba-mama klub oldalnak, vagy e-mailben a zentaibabamamaklub@gmail.com címre.

A program támogatója a Magyar Nemzeti Tanács.

Mi is a Ringató?

A Ringató zenei nevelési módszer, amelynek kidolgozója Gállné Gróh Ilona, szemléletében, értékeiben, pedagógiai vonatkozásaiban Kodály Zoltán útmutatásait követi.

Mi a Ringató célja?

Élő énekszóval, hangszerjátékkal, nagyrészt a magyar néphagyományból merített zenei anyaggal, élő, érzelmi kapcsolat kiépítése a kisgyermekes családokkal, mintát adva a szülőknek a családból induló művészeti nevelés lehetőségeire és az anyanyelv létfontosságára. Ízlésformálás, élménynyújtás a felnőtteknek és a gyerekeknek egyaránt.

Kiket várunk a Ringató foglalkozásokra?

• kisgyermekes családokat (0–3 éves korú gyermekeket)
• kultúra iránt fogékony szülőket, nagyszülőket
• várandós anyukákat
• gyermeket tervező fiatal felnőtteket

A Ringató foglalkozásokról

A fél órás RINGATÓ FOGLALKOZÁSOK a legkisebbeknek (már néhány hónapos kortól) és a szüleiknek jelentenek élményt, kikapcsolódást, tanulási lehetőséget és baráti közösséget. Ének, hangszerzene, mondóka, ölbeli játékok, jártatók, simogatók, lovagoltatók..., mindezt közösen, egy közösség szerves tagjaként élve meg, tudjuk nyújtani a felnőtteknek és kisgyermekeknek egyaránt.

Vedd ölbe, ringasd, énekelj!